Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Блог

19.07.2014

Фондация „Отворени медии“ е официално регистрирана в съда

От тази седмица фондация „Отворени медии“ е официално вписана в регистъра на Съда като юридическо лице с нестопанска цел, развиващо дейност в обществена полза.

Фондация „Отворени медии“ е юридическата форма, в която е облечено желанието на нашия малък екип ентусиасти, от който имам чест да съм част, да направим каквото можем за медийната среда у нас. И смятаме, че притежаваме необходимите умения и твърдоглавие да постигнем целите си.

От няколко месеца работим активно по проектите и идентичността на фондацията и от няколко месеца съм изключително щастлив, че сме на път да реализираме идеите, за които говорим още от февруари 2013 г. Отне немалко усилия да изкачим това първо стъпало, но това всъщност още повече ни мотивира и сега, въоражени с Булстат номер, ще разръчкаме въглените на гаснещия журналистически огън.

Имаме много идеи, но сме избрали три и ще развием първо тях. Ако сте любопитни какво градим, може да погледнете проекта Микродарения за независима журналистика. Ако това не ви задоволи любопитството, ще ви разбера и ще ви отговоря на имейлите :)

Наименование: Фондация „Отворени медии“
ЕИК: 176725664
Тип регистрация: юридическо лице с нестопанска цел, развиващо дейност в обществена полза

Подробности за правния статут на фондацията има на страницата с юридическа информация. Може да прочетете и устава на фондация „Отворени медии“.

Предстоят още процедури – регистрация в Централния регистър на юридическите лица, извършващи дейност в обществена полза към Министерството на правосъдието и подаване на вътрешни правила за мерките срещу изпиране на пари към ДАНС. Въпреки това, първото важно стъпало е изкачено.

О, интересното тепърва предстои, нямам търпение!

Митьо

 

Съдебно решение за вписване на Фондация "Отворени медии"

Съдебно решение за вписване на Фондация „Отворени медии“

0